Nonidi 29 Frimaire CCXXVII

Nonidi 29 Frimaire CCXXVII

Sinds afgelopen mei pendel ik wanneer de weersgesteldheid, mijn fitheid en mijn goesting op de correcte manier samenspannen per fiets naar het werk en nadien weer terug naar huis. In de deelgemeente was mij een maand of twee geleden een huis opgevallen waar aan twee verschillende ramen een affiche hing voor de theatervoorstelling Het XIIIe werk van Rob Vanoudenhoven. Ik beschouwde het als de residentie van een hevige fan en maakte er verder geen gedachten aan vuil.

Afgelopen dinsdag echter pedaalde ik er op een goedaardige namiddag voorbij en zag niemand minder dan Rob hemzelf het huis binnengaan. Hij had dus gewoon twee affiches van zijn eigen voorstelling aan de ramen van zijn eigen huis bevestigd. De ijdeltuit! De kwibus! De saletjonker!

In zijn rechterhand droeg Rob een doorzichtige plastieken zak met daarin een kartonnen doosje, het type kartonnen doosje dat bakkers gebruiken om patisserie in te duffelen. Nu weet ik van horen zeggen dat er iets verder in de straat, wat meer richting de kerk, een meer dan convenabele bakker gegrondvest is.

Binnen een fractie van een seconde ontwikkelde ik een kolossale nieuwsgierigheid. Wat voor lekkers zou Rob verworven hebben bij de bakker? Een vlaai met kersen en slagroom? Een kriekencake met advocaat? Een zoet-zure crèmefraichetaart met morellen? Nog een ander baksel op basis van steenvruchten? Of toch maar gewoon een Barbieroze donut met spikkeltjes? Na kort beraad met mezelf ben ik niet gestopt om het te vragen. Aldus ben ik er niet achter gekomen wat er die dag ten huize Vanoudenhoven te bikken viel bij de koffie.

Dientengevolge ontspon er zich geen ongemakkelijk praatje. Derhalve heb ik Rob niet kunnen vragen of hij zich nog herinnerde hoe hij in de jaren negentig in het Europees Parlement had gepleit voor het invoeren van een poeperkesdag. Zo kreeg Rob niet de kans om te antwoorden dat de desbetreffende sketch niet van hem was maar afkomstig uit Mannen op de Rand van een Zenuwinzinking. Zodoende heb ik hem niet kunnen vragen hoe het nog gaat met Bart De Pauw en Tom Lenaerts. Bijgevolg heeft Rob niet kunnen antwoorden: “Ja, niet goed eh. Bart heeft al een jaar huisarrest omdat hij seksjuweel grensoverschrijdend gedrag had geëtaleerd. Tom moet sinds kort thuis vaker afwassen en schoonmaken omdat hij politiek grensoverschrijdend gedrag heeft uitgestald.” Aldus daalde gelukkig geen ongemakkelijke stilte neer over de deelgemeente.

U moest eens weten hoezeer ik ‘s nachts kan wakker liggen van causale verbanden en gemiste kansen, van blanke mannen en hun misdaden.

About Geert Simonis

De favoriete dichter van uw moeder.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s