Boekerij Norah XI

Boekerij Norah XI

In de tijden voor de terreur was in de Protocollen van de Hipsters van Zion vastgelegd dat er slechts twee aanvaardbare vakantiebestemmingen waren voor het jaar des Heren 2016: República de Cuba en Republiek van Suid-Afrika.

Zoals u weet, ging Obama naar Cuba dus koos Ine voor Zuid-Afrika. Probeer haar maar eens ongelijk te geven, dat kunt gij niet. Ik had haar ter voorbereiding mijn boek over de Boerenoorlog te leen aangeboden. Ze is er niet op ingegaan. Voor ze mij dat boek verkocht, had de mevrouw van de boekhandel ook een poosje in Zuid-Afrika rondgezworven maar die link ontging me op dat moment. Er is wel meer dat mij ontgaat.

Na haar terugkeer zat Ine al snel aan mijn tafel voor de zondagslunch, ook de mevrouw van de boekhandel schoof aan. Ik had een couscousschotel bereid waarvoor ik de groentjes langer had laten sudderen dan gewoonlijk, zij het op een lager vuurtje dan gewoonlijk. Ik ben mijn eigen kleine Jeroen Meus en kleine stapjes vooruit zijn ook stapjes vooruit.

Als relatiegeschenk had Ine een foldertje van de supermarkt Pick n Pay meegebracht om te transformeren in baie koel knutselwerkies. Al snel bespraken de dames het volledige gamma van chipssmaken rond de Kaap die Goeie Hoop. De rest van de dag regende het zo hard dat het geen zin had de ramen te lappen.

’s Anderendaags viste ik volledig onopzettelijk twee boeken van John Maxwell Coetzee uit de Grote Doos Met Boeken Van Norah. Summertime is pas bezig en het hoofdpersonage – een gefictionaliseerde versie van de auteur – gaat al winkelen in de Pick n Pay. In The Heart Of The Country is pas bezig en het boek valt al tegen. Maar daar wil ik het hier niet over hebben, er moet binnenkort al genoeg over literatuur geluld worden.

About Geert Simonis

De favoriete dichter van uw moeder.
This entry was posted in Boekerij Norah, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s