Quartidi, 4 Ventôse CCXX

Stel ik mij de kruimel wereld die ik ken voor als een handzaam kortverhaal, dan is de brok wereld die ik niet ken het verzameld werk van Lev Tolstoj, keurig voorzien van inleidingen, voetnoten, nawoorden, analyses, commentaren. Het was de ochtend na het Mardi Gras en ik had niet zo veel geslapen. Ik verkende net geen vijf kilometer binnenstad tussen mensen met honden, mensen naar hun werk, mensen recht uit de kroeg. Een typologie van meisjes zou serieus van pas gekomen zijn, er zijn nu eenmaal dingen die je niet kan verbergen achter lippenstift en rouge.

Meisjes die de muurschildering van Tintin en Amérique in Brussel Zuid omschrijven als “that huge painting”. Meisjes die jarig zijn, flipflops dragen op de metro en vervolgens blootvoets door de wagon te banjeren. Meisjes die frieten serveren bij het ontbijt. Meisjes die de boeken van Franz Kafka kafkaiaans noemen en skikledij gaan kopen. Meisjes die hun vrijgezellenavond vieren door sensueel te schaduwboksen met een buikdanseres. Meisjes die het zebrapad oversteken terwijl het rood is en de flikken erop staan te kijken. Meisjes die klagen dat je lawaai maakt in de bibliotheek en hun jacht op chicklit verstoort. Meisjes die geloven dat alles wat in de Bijbel staat waar is “maar niet letterlijk”. Meisjes die doen alsof ze in de linkerarm van de man voor hen gaan bijten. Meisjes die luidkeels En dans van Clouseau door de pub schreeuwen. Meisjes die je complimenteren met de slagzin op je manbag.

De categorieën overlappen en de lijst is niet volledig. Voor het allereerst overviel mij de gedachte dat ik had moeten stretchen.

About Geert Simonis

De favoriete dichter van uw moeder.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s