Octidi, 8 Nivôse CCXX

Vandaag zou de ideale dag kunnen zijn om een eindejaarslijstje fijn in de slaperige muil van de wereld te droppen maar voor mij hoeft het niet meer. Gedurende vier lange jaren heb ik met de grote jongens meegespeeld. Dat resulteerde steevast in overzichtjes zonder visie en tekstjes zonder hartenklop. Bovendien is het sinds ik mijn parcours van films, boeken en optredens niet meer autistisch correct vastleg moeilijker dan ooit een shortlist te formuleren.

Niet dat ik niks doe en heelder dagen naar de muren staar. Tweede kerstdag zag ik tussen soep en kipfilet door Submarine van Richard Ayoade. Een bloedmooie film, meer lach dan traan voor mij. Het zo vaak zo luid uitgeschaterd dat een mevrouw drie rijen achter me verontwaardigd “alstublieft zeg” siste.

Vooral een film waar ik veel van mezelf in herken. In mijn zogenaamde puberteit heb ik ook hobby’s als vuurke stook, hoedje draag en muntje opgooi vrolijk afgewisseld. Ook op mijn jongenskamer stond een typemachine. De letters afgeplakt in bonte kleuren om aan te geven welke vinger er mocht komen, welke vier vingers niet. Dat Limburg het Wales van België is, spreekt voor zich.

“I think music can make things seem a bit more real sometimes,” aldus vader Lloyd in Submarine. Ik stel voor dat we die afslag nemen op de voorspelbare landkaart van mijn interesses.

Zonet heb ik tweehonderd flappen overgeschreven naar het Rode Kruis. Wat mij betreft was de Simonis For Life-actie een succes. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen. Dubbel dank aan RobbeVP voor het idee. De tweehonderd flappen komen overigens nog bovenop de gecommuniceerde opbrengst van 7.142.716 flappen. Spijtig wel dat ik te laat kwam om een liedje te kiezen voor op de radio.

Chance dat wij Brussel niet nodig hebben voor onze dagelijkse dosis gepokte en gemazelde popmuziek. Zo heeft de wederhelft enkele mooie ontdekkingen gedaan in mijn cd-collectie. Dat komt er op neer dat ik mooie herontdekkingen doe in mijn cd-collectie. Wanneer hebt gij voor het laatst naar I paint pictures on a wedding dress geluisterd?

Gezien hoe de Gorillaz begerig naar de banaan staren? Ik ben er mij toch eentje. Op kerstavond heb ik op teletekst gelezen dat het niet goed gaat met Etta James. Dat was nadat haar best of in de cd-speler was beland. Ik stel voor dat u snel nog even naar Something’s got a hold on me luistert (Dat a cappella intro! Dat bompavestje!) want binnenkort zou het lijkenpikkerij kunnen zijn. Wanneer hebt gij voor het laatst teletekst gelezen?

De weken voor kerstmis heb ik minstens een maal per dag naar A dreamers Christmas, de kerst-cd van John Zorn geluisterd in de hoop dat het mij een beter mens zou maken. In 2012 zal moeten blijken of dat gelukt is of niet. Ik vermoed  dat het een goed jaar gaat zijn. Zeker als zij en ik het samen verwelkomen.

About Geert Simonis

De favoriete dichter van uw moeder.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s